0%

Ubisoft’un en sevilen oyun serilerinden biri olan Far Cry, yepyeni oyunu Far Cry 6 ile geri dönüyor. Küba’dan esinlenilerek oluşturulan kurgusal ülke Yara’da geçen oyun zorlu bir mücadele ve keyifli bir oynanış sunuyor.

Daha önceki Far Cry oyunlarında beğenilen unsurları koruyup, üzerine birçok yeniliği de ekleyen bu açık dünya FPS oyunu sınırsız bir aksiyon vaat ediyor. Anton Castillo adlı kötü karakterimiz Tropikal bir ada ülkesi olan Yara’nın diktatör devlet başkanı. Bu diktatör ülkeyi eski ihtişamlı günlerine döndürmeyi amaçlıyor. Tabi bunu yaparken zalimce yöntemler kullanıyor. Tabi bu zalimliğe karşı, bir ada yerlisi devrimin fitilini ateşliyor.

Anton’un faşist diktatörlüğünde ülke tam bir cehenneme döner. Buna zalimliğe bir son vermek için yola çıkacağımız macerada geniş bir silah yelpazesi ile kendimize yandaş gruplar toplayarak adanın her tarafını ziyaret edeceğiz.

Dani Rojas olarak Anton Castillo’nun bu diktatörlük rejimini yıkmak ve herkesi özgürlüğüne kavuşturmak için her şeyle savaşıyoruz. Bugüne kadarki en geniş Far Cry dünyası da bu mücadele de bizlere bambaşka bir deneyim sunuyor.

Far Cry 6 İle Gelen Yenilikler

Far Cry 6 da önceki oyunlara göre daha fazla araç çeşitliliği bulunuyor. Hatta modifiye konusunda oldukça özgür bir alan mevcut. Farklı araç ve araç parçaları da çoğunlukla oyun içerisinde bulunan yarışlar sayesinde kazanılıyor. Yine Far Cry’ın geniş açık dünyasına uygun olarak sadece motorlu araçlarla değil, atlarla da adayı dolaşabilmek mümkün.

Supremo oyundaki bir diğer yenilik. Supremo uranyum ile çalışan bir aygıt. Bu aygıt oldukça iyi bir oynanış deneyimi sunuyor. Roket atarak bir helikopter indirmek veya etrafı zehirlemek için Supremo’yu kullanabilirsiniz.

Far Cry 6’daki en önemli yeniliklerden birisi de silah ve alet çeşitliliği. Silah modifikasyonları oldukça geniş ve tamamen oyuncunun kontrolüne bırakılmış. Ayrıca her farklı düşman farklı mermi türlerine karşı daha savunmasız oluyor. Bu özellik de oyuna bambaşka bir hava katıyor.

Hikayenin ana karakteri Dani Rojas eski bir asker. Asker olması, suikast düzenleme, duvara tırmanma gibi aksiyonları öğrenmeden kullanabilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca oyundaki kıyafetlerde büyük önem arz ediyor. Karakterin gelişimi ve bulunan ortamlarda kötü sonuçlardan korunmak için oldukça gerekli bir malzeme. Bazı bölümlerde giydiğiniz kıyafet sizi ortamdaki zehirli dumanlardan korurken bazı görevlerde silahınızın şarjör kapasitesini arttırıyor.

Far Cry 6 dünyasını keşfet ve bu mükemmel macerada sen de kendine yer bul! Playturk.net siz değerli oyunseverlere zengin içerik ve indirimli fiyatlar sunmaktan mutluluk duyuyor. Oyun dünyasına daha yakından bakmak için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.